Menu Sluiten
Toneelspelen iets voor jou?

De Houtse Toneelgroep is op zoek naar nieuwe mannelijke leden. Wij zoeken niet alleen nieuwe leden die willen spelen in de volwassen- of kindergroep maar ook leden die achter de schermen actief willen zijn als inspiciënt, grimeur, coupeuse, decorbouwer of souffleur. Ook achter de schermen zijn er dus volop mogelijkheden. Kom eens kijken bij één van onze repetities, en overtuig jezelf ervan dat toneelspelen een leerzame, uitdagende en ontspannende bezigheid is. Minimumleeftijd 16 jaar.

Volwassentoneel
HTG_2015_Toneelspelen_volwassentoneel_banner_small

 

 

 

 

In 1975 stond de Houtse Toneelgroep voor het eerst op de planken met het blijspel “De Lellebellen”. Sindsdien speelt de Houtse Toneelgroep ieder najaar, rond oktober, een avondvullend toneelspel voor volwassenen. Door de jaren heen zijn alle genres gespeeld; blijspelen, kluchten, thrillers en drama’s.

Naast de jaarlijkse toneelavonden is de Houtse Toneelgroep ook actief bij activiteiten in Mierlo-Hout of daarbuiten. De volwassenen-groep bestaat uit spelers van alle leeftijden, samen vormen zij een hechte groep. Op de repetities staat het repeteren natuurlijk centraal, maar ook gezelligheid.

Kindertoneel
HTG_2015_Toneelspelen_kindertoneel_banner_small

 

 

 

 

Bij onze kindertoneelgroep spelen volwassenen voor kinderen, de jaarlijkse uitvoering van het kindertoneel is in maart. Voor de spelers is het kindertoneel minstens zo leuk als voor de kinderen. Tijdens het kindertoneel is er veel interactie met de zaal, kinderen reageren vaak anders dan je zou verwachten. Hierin ligt voor de spelers dan ook een grote uitdaging en veel plezier.

We hebben geen audities of selectiecommissie. Ook hoef je geen ervaren acteur te zijn om mee te mogen spelen. Leren doe je tijdens de repetities, onder leiding van de regisseur wordt er met iedere speler gewerkt om zo samen tot een mooie voorstelling te komen. Wij repeteren op donderdagavond in wijkhuis ‘De Geseldonk’ in Helmond (Mierlo-Hout).

Liever actief achter de schermen?
HTG_2015_Toneelspelen_schermen_banner_small

 

 

 

 

Er is heel wat regelwerk nodig voordat we helemaal klaar zijn voor de uitvoering. Kleding dient uitgezocht en gemaakt te worden, het decor dient gebouwd en geschilderd te worden, de juiste attributen bij elkaar gezocht te worden. Achter de schermen kunnen wij dus alle hulp gebruiken. Mocht je interesse hebben om te helpen als inspiciënt, grimeur, coupeuse, decorbouwer of souffleur neem dan gerust contact op.

Is je interesse gewekt? Kom dan eens kijken bij één van onze repetities, je bent van harte welkom.

Ik wil graag eens komen kijken

  Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op om een afspraak te maken. We zien uit naar je komst!

  Naam (verplicht)

  E-mail (verplicht)

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Bericht